AvioVision - Mamu Architects and more
17622
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17622,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 
DYNAMISCHE VORMGEVING IN STRAK ZWART-WIT

AvioVision: “Ontwerp een hedendaagse en comfortabele werkomgeving die eveneens ons bedrijf een gezicht kan geven.”

Categorie
OFFICES
Over dit project

Een papieren vliegtuigje met een puntige vorm is het logo van AvioVision, een IT-bedrijf dat software ontwikkelt voor de luchtvaart.  Dit vliegtuigje vormt de basis van het volledige interieurconcept.

Strakke lijnen in vloer en plafond vloeien in elkaar over en vormen het centrale volume waarbinnen de afgesloten functies zijn ondergebracht. Dit volume met een hoge afwerkingsgraad werkt structurerend in de ruimte en scheidt het semi-publieke gedeelte van het publieke gedeelte dat toegankelijk is voor de bezoekers van Aviovision. Het zijn deze schuine lijnen die de dynamiek van het bedrijf en de sector waarbinnen zij actief zijn, vertegenwoordigen.

In groot contrast hiermee staat het landschapsbureau, dewelke eerder een industriële look kreeg. In deze ruimte zijn de technieken zichtbaar gelaten en nadien zwart gespoten zodat het plafond toch uniform oogt. Om dit contrast nog harder te accentueren wordt in het tapijt het tegenovergestelde toegepast, donker tapijt in het centrale volume en lichter tapijt in de gang en landschapskantoor.

Ook in de keuze van los meubilair wordt dit concept door getrokken. Meubilair met sobere kleuren zoals zwart, wit en grijs worden af en toe afgewisseld met een meubel in het kenmerkend blauw van Aviovision.

Er wordt eveneens aandacht besteed aan het nieuwe werken; zo worden er non-dedicated werkplekken doorgevoerd. Iedereen kan overal zitten en werken. Door het grote landschapskantoor met 54 plekken, dringen zich maatregelen op om van de ze ruimte een aangename werkplek te maken. Centraal in de grote werkruimte staat een volume dat naast een fysieke scheiding ook een akoestische rol speelt. In dit volume zijn onder andere een koffiecorners, opbergruimte, phone booth en een testruimte ondergebracht. De buitenzijde van dit object doet eveneens dienst als white-bord. Kortom een multifunctioneel volume!

Voor overleg kunnen de werknemers van Aviovision een keuze maken uit 2 verschillende overlegplekken, afhankelijk van het type overleg. De boardroom en vergaderruimtes worden gebruikt voor formeel overleg. Daarnaast zijn er ook one-on-one ruimtes en phone booths, deze maken individueel of overleg tussen medewerkers mogelijk zonder de werking van het landschapsbureau te storen.

De cafetaria vormt de centrale ontmoetingsplaats binnen het kantoor een heeft een huiselijke uitstraling. Naast een volledig uitgeruste keuken is er ook een bar en lounge aanwezig. Dit alles samen vormt een ideale plek waar de medewerkers even kunnen ontspannen.

Binnen het totaalconcept is eveneens de ‘wayfinding’ in het gebouw ontworpen. De verschillende ruimte staan op de muur in de centrale gang aangegeven, waarvan er gele lijnen – verwerkt in het tapijt – vertrekken tot aan de effectieve ruimtes. Deze gele lijnen zijn een knipoog naar de markeringen die terug te vinden zijn op de landingsbanen van een vliegveld, wat perfect aansluit bij de sector waarin Aviovsion zich bevindt.