Centennial Hasselt - Mamu Architects and more
16723
single,single-portfolio_page,postid-16723,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 
PROFESSIONALITEIT ACHTER EEN DECORATIEVE BETONSTRUCTUUR

BOUWBEDRIJF HOEDEMAKERS: “ONTWERP EEN KANTOORGEBOUW OP DE VOORMALIGE SITE VAN DE POST.”

Categorie
OFFICES
Over dit project

De site sluit qua schaal eerder aan op de rijbebouwing in Hasselt en valt net buiten de grootschalige projecten die in ontwikkeling zijn op de naburige stationssite. Hoe kunnen we een omvangrijk gebouw vormgeven zodat het qua schaal inpast in zijn omgeving? Dat was kortweg onze opdracht. De gevel gaven we een verticale belijning mee die inspeelt op de kleinschalige ritmering van de klassieke woningen in de omgeving zonder afbreuk te doen aan de eigen identiteit van het gebouw. Daarnaast creëerden we een binnenpatio in het complex, wat typerend is voor de Hasseltse binnenstad. Het project beslaat een totale oppervlakte van 7.500 m2 aan kantoren. Die zijn opdeelbaar zodat bedrijven vanaf 250 m2 zich hier kunnen huisvesten.