WONEN OP DE KOP VAN LANAKEN

D-BUILD: “CREËER EEN VISIE VOOR DE PROJECTSITE ZODAT ALLE EIGENAARS EEN ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEID HEBBEN EN WERK HET KOPGEBOUW UIT.”

Categorie
HOUSING
Over dit project

Op de hoek van de Rechtestraat met de Stationstraat te Lanaken werd een masterplan ingetekend om voor deze projectsite een passende, geïntegreerde oplossing te bieden. Omdat het project aan drie zijden aan de openbare weg grenst, kozen we voor een U-vormige bebouwing waardoor er een waardevol binnengebied ontstaat.

De sokkel van het gebouw is transparant uitgewerkt aan de zijde van de Rechtestraat, waar er ruimte is voor handelszaken. Ook creëerden we op de hoek een hoogteaccent waardoor het gebouw een signaalfunctie krijgt en de aandacht opeist bij het binnenrijden van Lanaken.

Fase 1 van dit woonproject bestaat uit een ondergrondse parking met 35 plaatsen, 1 handelsruimte en 30 appartementen. Bij de appartementen viel de keuze op een mix van kleine eenheden die als assistentiewoning uitgebaat kunnen worden en grotere eenheden die als luxewoningen aangeboden kunnen worden.

Door de gebruikte materialen – een genuanceerde gevelsteen in combinatie met een lichte beplating en grote beglaasde delen – krijgen de appartementen een tijdloze vormgeving en een frisse, dynamische sfeer.