WONEN ACHTER EEN MODERNE GEVEL MET KNIPOOG NAAR HET VERLEDEN

DOMUM: “ONTWERP APPARTEMENTEN EN HANDELSRUIMTES IN HET CENTRUM VAN MAASMECHELEN.”

Categorie
HOUSING
Over dit project

Vanaf de start van het ontwerp streefden wij ernaar om een woonproject te creëeren dat zich perfect integreert in de omgeving. Zo hebben wij ons laten inspireren door de klassieke architectuur van het oude gemeentehuis: baksteenarchitectuur, een massieve plint en horizontale belijning in kalkzandsteen.

Deze elementen lieten we terugkomen in het ontwerp. Tegelijk kozen we voor een frisse, open structuur, met veel glas en terrassen voor de bewoners. Vandaar dat we geen standaardramen hebben gebruikt, maar glasvlakken afwisselen met kaderelementen uit baksteen die als een luik langs het glas opgehangen zijn. Dit zorgt voor een mooie gelaagdheid in de gevel. De lichte horizontale belijning maakt dit beeld compleet.