STRAKKE BELIJNING MET EEN WARME UITSTRALING

MAMU ARCHITECTEN: “DE UITDAGING IS OM EEN NIEUW ONDERKOMEN TE VINDEN IN HASSELT, ZONDER EEN GROTE INVESTERING TE DOEN IN EEN HUURPAND.”

Categorie
OFFICES
Over dit project

De langwerpige ruimte voorziet vier werkplekken. De ruimte wordt zo breed mogelijk opengetrokken door de achterliggende wand evenwijdig aan het witte volume op te bouwen en dit via drie elementen: een lage kast met lades, een terugspringende tussenzone in notenfineer en een hangkast. Het materiaalgebruik en de witte en zwarte kleuren zorgen voor een contrasterende werking, terwijl het hout als verbindend element fungeert en het geheel een warme uitstraling geeft. Om het perspectief te beëindigen, is het Ma°Mu logo tegen de achterwand geplaatst. Door het toepassen van hout op hout krijgt dit een verfijnde toets zonder om de aandacht te schreeuwen. Om het vrije zicht van de vitrine te breken, lieten we tussen de vitrine en de bureauruimte een grijze glasplaat installeren waarop projecties kunnen worden getoond. Het grijze glas geeft het geheel een sjieke uitstraling.