MCGZ douane - Mamu Architects and more
16733
single,single-portfolio_page,postid-16733,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 
HOE CREËER JE EEN INTERESSANTE RUIMTEBELEVING IN EEN GESLOTEN BOUWBLOK?

MCGZ: “ONTWERP EEN MULTIFUNCTIONEEL KANTOORGEBOUW DAT ONDANKS ZIJN GESLOTEN ZIJWANDEN ATTRACTIEF IS.”

Categorie
OFFICES
Over dit project

De bouwplaats is gelegen op de site van Mobility Center Genk Zuid en maakt deel uit van een bouwvolume dat aan elkaar gesloten is. De zijwanden bestaan uit hoge betonnen brandwanden uit één stuk. Vermits zonlicht voor een groot deel bijdraagt aan een aangenaam werkklimaat werden de verdiepingen vormgegeven rond een centrale patio. Ze bestaan uit L-vormige elementen die zo op elkaar gestapeld zijn, waardoor daglicht tot diep in het gebouw doordringt. De doordacht vormgegeven stapeling leidt de bezoeker tot in de patio, het hart van het gebouw, waar zich de hoofdtoegang tot de kantoren bevindt.

Het gelijkvloers zal ingenomen worden door de Douane, terwijl de verdiepingen plaats zullen bieden aan firma’s uit de transportsector. In tegenstelling tot de andere gebouwen op de site kreeg de gevel een zwarte kleur mee. Hierdoor zal het gebouw naar voor treden als hoofdgebouw op de site. De stalen kaders rond de ramen hebben aan de binnenzijde een zonnige gele kleur. Dit geeft het gebouw het karakter en de dynamiek die passen bij de transportsector. Afhankelijk van het standpunt van de bezoeker ogen de ramen anders.