VAN HANDELSRUIMTE MET BOVENLIGGEND APPARTEMENT NAAR MODERN ADVOCATENKANTOOR

ODIGO: “ONTWERP EEN HEDENDAAGS KANTOOR MET NADRUK OP INDIVIDUELE WERKRUIMTES DIE DE NOODZAKELIJKE DISCRETIE IN EEN ADVOCATENPRAKTIJK GARANDEREN.”

Datum
Categorie
OFFICES
Over dit project

In opdracht van Odigo Advocaten transformeerden we een in onbruik geraakt handelspand tot een hedendaags advocatenkantoor met 12 werkplekken en 2 vergaderzalen. Hoewel het om een gesloten bebouwing ging, grensde het bestaande pand aan beide zijden aan de openbare weg. Hierdoor stroomde er veel licht binnen, terwijl het centrum van het gebouw vrij donker was. Centraal in het gebouw creëerden we een vide met lichtkoepel die als een lichtschacht in het gebouw fungeert. Bijkomend integreerden we in deze ruimte een trap waardoor de vide de functie kreeg van centrale spil in het gebouw waarrond de rest georganiseerd is. Het natuurlijke en stijlvolle materiaalgebruik onderstreept het jonge en frisse karakter van het advocatenkantoor. Het strakke steentapijt op de vloer sluit naadloos aan bij de massief eiken trap en de accentwand in gekloven natuursteen die ter hoogte van de vide het gelijkvloers met de bovenliggende verdiepingen verbindt.