OUDE GEVEL IN EEN NIEUW KLEEDJE

SARAH SWIJSEN: “MET EEN MINIMUM AAN BOUWWERKEN WILLEN WE ONZE WINKEL OPNIEUW DE UITSTRALING GEVEN DIE PAST BIJ ONS DOELPUBLIEK.”

Categorie
RETAIL
Over dit project

Swijsen-Schepers ligt langs de Kuringersteenweg, de drukke baan van Diest naar Hasselt. De interieurdecoratiezaak was op zoek naar een nieuwe eigentijdse uitstraling voor het gebouw. De opdracht bestond erin de bestaande gevel te slopen en een nieuwe te ontwerpen. Samen met de buitenzijde hebben we ook de balie en het onthaal vernieuwd om een harmonisch, stijlvol geheel te krijgen.

 

Keramische tegels, een stalen luifel, structuurbeglazing en een bedrukt, verwisselbaar canvas zijn de belangrijkste elementen waaruit de voorzetgevel is opgebouwd. De keramische tegels geven het gebouw een statische, betrouwbare uitstraling, die de klanten meteen aanspreekt. De stalen luifel zorgt voor een strakke belijning in de gevel. De glaspartij van structuurbeglazing met achterliggende RGB-ledverlichting, geeft het gebouw ‘s avonds een modern cachet en functioneert als baken langs de drukke weg. Die signaalfunctie is belangrijker dan de etalage omdat er geen window-shoppers zijn. Een bedrukt canvas dat elk seizoen kan aangepast worden, informeert het voorbijrijdend verkeer over eventuele acties. Bovendien geeft het een dynamische indruk aan het geheel.

 

De nieuw ontworpen balie is tegelijkertijd overzichtelijk, functioneel en duurzaam. De werkbladen werkten we af met volkern, zodat ze bestand zijn tegen zware belasting. Door de integratie van beeldschermen staan er geen obstakels op de werkvlakken en krijgt het geheel een opgeruimde indruk. Via 3D-letters, verwerkt in het baliemeubel, weet de klant meteen waar hij welke dienst terugvindt