AboutHi daar,
wij zijn geen
architecten.
Wij geven mee vorm aan de toekomst. Van jouw bedrijf, want jullie zijn klaar voor de volgende grote stap in jullie groeitraject. Maar ook van jouw projecten, want als ondernemer leg je letterlijk de bouwstenen voor de wereld van morgen. Bedrijf in groei of ambitieuze bouwprofessioneel: wij gaan samen met jou op zoek naar de beste weg. Richting een gezond groeiende business, richting een beter morgen.
Betrokkenheid
over de hele lijn.
Wij zijn een compact, maar all-in-one bouwteam, van interieur tot exterieur. Extra betrokken en begaan met jouw toekomstplannen.
Op die manier garanderen we een flexibele aanpak: we analyseren, verwerken, integreren en bewaken alle aspecten van de opdracht. Met een gelijke focus op design, budget én timing. Telkens met één duidelijke communicatielijn tussen jou en ons team.
Toppers met
een hoek aan.
Eigenlijk moest je nu bij ons op kantoor rondwandelen. Je moet ons kunnen zien, voelen en ruiken om te ervaren wie MaMu is. Ons team bestaat uit straffe bouwprofessionals. Eén voor één gepassioneerde toppers in hun vak. Met een creatieve, maar vooral menselijke toets. Geen hoek af, maar een hoek aan.
Eigenlijk moest je nu bij ons op kantoor rondwandelen. Je moet ons kunnen zien, voelen en ruiken om te ervaren wie MaMu is. Ons team bestaat uit straffe bouwprofessionals. Eén voor één gepassioneerde toppers in hun vak. Met een creatieve, maar vooral menselijke toets. Geen hoek af, maar een hoek aan.
Oogverblindende
efficiëntie
Elk project, elke locatie, elke omgeving, elke beschikbare ruimte is anders. Daarom gaan wij op zoek naar een unieke invulling. Van ruwbouw tot interieurafwerking. Geen nutteloze details, enkel oogverblindende efficiëntie.
Dat bereiken we door jouw project te bekijken vanuit een andere invalshoek. Uitdagend en realistisch tegelijkertijd. En door jou gericht bij te staan met persoonlijk advies. Zo voorkomen we verkeerde beslissingen en garanderen we een stevige basis voor succes op korte en op lange termijn.
- 1997
- 2003
- 2007
- 2011
- 2014
Nachtelijke knutselsessies: vijf jaar intensief knutselen aan ontwerpen leidt tot Multiple X, een kleine business in grafische vormgeving. Het begin van een eigen architectenbureau voor Nico en Jeroen.
Ma°Mu ziet het licht: een bureautje in Nico’s appartement, tussen wasrek en eettafel groeit uit tot weekendproject Ma°Mu. Drie jaar later worden ze the real deal, logo inclusief.
Op de groei: van tussen de vuile kleren naar een fancy kantoorruimte met vier bureaus voor twee mensen. Want je weet maar nooit…
Nog maar eens inpakken: op vier jaar tijd van twee naar negen werknemers. En projecten die zich opstapelen in binnen- en ver in het buitenland. Ma°Mu moet opnieuw op zoek naar bigger & better.
MaMu and more: Hoog boven de Herkenrodesingel, met een nieuwe naam, een nieuw logo en nieuwe oplossingen voor onze klanten. MaMu is nu een team van +10 knappe en toegewijde koppen. Helemaal on a roll!
Alfabetisch toeval
Tijdens onze studententijd zorgde het alfabet ervoor dat Nico en ik voor schoolopdrachten in hetzelfde groepje terecht kwamen. Al snel merkten we dat samenwerken goed verliep en dat we elkaar perfect aanvoelden. Dat we naast dit alfabetisch toeval ook goede vrienden werden, maakte ons alleen maar meer vastberaden om na onze studie samen te werken. In 2005 hebben we samen MAMU opgericht.
Zakelijk en creatieve in balans
Binnen het bureau ben ik eerder de zakelijke manager, terwijl Nico de creatieve zijde voor zijn rekening neemt. Enerzijds denk ik op ontwerpgebied vaak niet genoeg door, anderzijds breng ik hierdoor gewicht in de schaal om een ontwerp wat af te zwakken en het binnen een correct ramingsvoorstel te brengen. Mijn focus ligt binnen MAMU voornamelijk op het aansturen van het team, zonder de financiële kant uit het oog te verliezen.
Sport en koken als uitlaatklep
Mijn vrije tijd vul ik meestal op een sportieve manier in: mountainbiken, met de koersfiets rijden, skiën, joggen met Geike, indoor krachttraining, strongmantraining, badmintonnen, ….
Een uitdaging zoals een meerdaagse mountainbikerace of 15KM lopen, heb ik af en toe nodig om de focus hoog te houden. Sport helpt mij om mentaal volledig te ontspannen en de batterijen terug op te laden voor de dag erna. Naast sporten, kan ik ook genieten van gezellig koken voor ons zelf of voor vrienden en familie. Tijdens de week is samen koken de perfecte afsluiting van een drukke werkdag.
Jeroen in het kort:
- Bouwjaar? 1979
- Bij MAMU sinds? De start in 2005
- Diploma? Master in de architectuur
- Gebouw der gebouwen? Niet 1 specifiek gebouw. Vooral gebouwen die indruk maken door hun ruimtegebruik en goed uitgewerkte detailleringen. Een gebouw moet voor mij verwondering opwekken: hoe blijft het constructief staan, hoe is het gemaakt, ….!
- Waarom heb je MAMU opgericht? Na onze studietijd was het voor ons duidelijk dat we op onze eigen benen wilden staan en onze eigen pad wilden bewandelen. Op welke manier of in welke vorm wisten we toen nog niet. Het resultaat vertaalt zich 15 jaar later in MAMU.
- Uitlaatklep? Mountainbiken, met de koersfiets rijden, skiën, joggen met Geike, indoor krachttraining, strongmantraining, badmintonnen, koken, af een toe eens op vakantie gaan en het liefst naar de bergen.
- Motto? Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.
- Eten? Gezond en puur
- Sterk in? Oplossingsgericht denken en het positieve laten primeren op het negatieve.
- Verliefd op? Mijn vrouw Birgit, zoontje Otto en Geike. En ook wel een beetje op MAMU!
jeroenmaesen@mamu.be
+32 498 75 49 03
Balanceren tussen oud en nieuw
Als architect en master Monumenten- en Landschapszorg vind ik projecten met een vleugje geschiedenis altijd boeiend. Het is interessant om na te denken over hoe ruimte en gebouwen in het verleden werden gebruikt en hoe we dit vandaag zouden moeten doen. Het perfecte evenwicht vinden tussen een bestaande context en hetgeen wordt toegevoegd, is voor mij de belangrijkste uitdaging als architect.
Veelzijdig & flexibel
Het leuke aan mijn job is de afwisseling en de uitdaging. Je ontwerpt aan je bureau en volgt buiten de werven op. Je komt ook in veel verschillende werelden, want onze opdrachtgevers zijn actief in allerlei sectoren. Je leert daardoor van alles en nog wat bij waardoor je eigen wereld verbreed. Een architect moet flexibel zijn. Niet alleen om vlot een stelling op te klimmen, bij een probleem op de werf moet je snel kunnen reageren en een oplossing bedenken..
Botsautomuziek
Het gebeurt al eens dat we ’s avonds moeten doorwerken. Bij MAMU was het al de traditie om met Red Bull, sushi en Gunther’s botsautomix wat sfeer te brengen. Perfecte combinatie wat mij betreft, ik voelde mij meteen thuis bij MAMU. Het is goed om te weten dat je er nooit alleen voor staat. We helpen elkaar door strakke deadlines heen om tot een goed resultaat te komen.
Kato in het kort:
- Bouwjaar? 1982
- Bij MAMU sinds? November 2011
- Diploma? Master in de architectuur, Master Monumenten- en Landschapszorg
- Gebouw der gebouwen? De grenzeloze ontwerpen van ‘The case study houses’ uit de jaren ’45-’65, de strakheid van het Barcelonapaviljoen van Mies van der Rohe, de grootsheid van de wolkenkrabbers in New York, de totaalkunstwerken van Victor Horta, de perfecte inplanting en architecturale wandeling van Casa da Musica in
Porto, de fantasie van Quinta da Regaleira in Sintra, … - Waarom ben je architect geworden? Samen met mijn zus had ik vroeger een grote kamer waarin ik de meubels onbeperkt mocht verschuiven van mijn ouders. Ik deed niets liever dan plannetjes tekenen en elke week een nieuwe kamerschikking uittesten. Toen ik een studierichting moest kiezen, vond iedereen architectuur een logische keuze.
- Uitlaatklep? Yoga en af en toe joggen, Engelse chicklit, in het weekend rondslenteren in een stad met mijn vriend en zoontjes.
- Motto? Werk en leef met een gezonde portie perfectionisme: “You can try the best you can, the best you can is good enough.”
- Eten? Pasta vongole, Thaise kip met cashewnoten, biefstuk met frietjes
- Verliefd op? Mijn vriend Wouter en zoontjes Mauro & Oscar
katovannerum@mamu.be
+32 473 45 85 95
Meer dan plannen tekenen alleen
MAMU heeft altijd mijn aandacht getrokken. Interessante projecten, een straffe blog, jonge ondernemers en bekende gezichten, want Jolien en ik hebben ooit nog samen op kot gezeten. Toen ik eind 2013 vernam dat MaMu op zoek was naar een architect om het team te versterken, heb ik mijn kans gewaagd. Met succes en veel plezier.
Van A tot Z
Bij MAMU word je vanaf dag één betrokken bij boeiende projecten. Als architect ben je verantwoordelijk van A tot Z, van voorstudie tot en met de oplevering van het gebouw. Dat maakt het heel boeiend en geeft enkel voordelen. Voor jezelf én voor de klant, want die heeft voor het hele traject één vast aanspreekpunt.
Veel meer
Waarom MaMu And more? Omdat we veel meer doen dan een gebouw tekenen en bouwen. Voor ons is de voorafgaande fase superbelangrijk: wat wil de klant, welk budget staat er tegenover, met welke factoren moeten we rekeningen houden? … We willen de opdrachtgever en zijn project helemaal doorgronden en daar maximaal op inspelen. En dat gaan we echt heel ver in. Een visie die we het hele traject meenemen, tot en met de oplevering.
Ronald in het kort:
- Bouwjaar? 1984
- Bij MAMU sinds? Februari 2014
- Diploma? Master in architectuur
- Projecten waar ik aan meewerk? Industry, kantoorprojecten, automotive, …
- Waarom ben je architect geworden?
- Als kleine jongen was er altijd die belangstelling voor bouwen en techniek. Ik kon uren met Lego spelen. Later maak je keuzes en vertalen die interesses zich daarin.
- Uitlaatklep? Triathlon. Dagelijks een andere discipline trainen en telkens naar een nieuwe wedstrijd toe werken zorgt voor de motivatie. Duursport is voor mij ideaal: een kwestie van stoom afblazen, rust in je hoofd vinden én perfect flexibel/ combineerbaar met werk en gezin.
- Moto? Het is pas goed als het niet beter kan.
- Eten? Alles wat hartig is, absoluut geen fan van zoete dingen.
- Sterk in? Ik ben vrij perfectionistisch, heb graag de puntjes op de i. Dat heeft zo zijn voordelen in de uitvoering van een dossier en op de werf.
- Verliefd op? The ladies in the house… Evelien en dochtertjes Mila en Ella.
ronaldversweyveld@mamu.be
+32 499 38 24 68
Sympathiek megalomaan
De Mamu-awards die enkele jaren geleden uitgereikt werden, daar sprak iedereen destijds over. Het was een tikje megalomaan, maar wél sympathiek. Mamu was me al langer opgevallen als kantoor, door hun projecten en de kwaliteit waarvoor ze staan. Toen er een vacature vrijkwam, waagde ik mijn kans. Collega Veerle heeft die plaats voor mijn neus weggekaapt, maar gelukkig kon ik er ook nog bij.
Werfleider op retour
Voor ik bij Mamu begon deed ik een gespecialiseerde stage als werfleider. Een hele uitdaging en achteraf bekeken vooral een meerwaarde voor mijn rol als architect. De ervaring die ik daar heb opgedaan geven me namelijk een voorsprong en zelfvertrouwen, omdat ik als beginnend architect anders nooit zoveel uren op de werf zou kunnen doorbrengen. Uiteindelijk miste ik het architecten-aspect: het ontwerpen, het opvolgen en het samenspel met de andere partijen. Mijn uitdaging zit nu in het volbrengen van projecten waar elke partij op het einde van de trip tevreden is.
Diversiteit
Ik wil een veelzijdige architect zijn die diverse projecten uitvoert en veel weet. Daarvoor is MaMu de geschikte plaats. Ik wil veel weten, elk detail van een project kunnen opvolgen. De werking van de bureau zit sinds enkele jaren ook mee in dit verhaal door de verbinding met MaMu als vennoot.
Raf in het kort:
- Bouwjaar? 1989
- Diploma? Master in Architectuur
- Bij MAMU sinds? Oktober 2016.
- Gebouw der gebouwen? De Sagrada Familia in Barcelona. Dat is zo een indrukwekkend bouwwerk dat je er waarschijnlijk nooit op uitgekeken raakt. Dat het nooit echt klaar is, helpt daar wel bij natuurlijk.
- Projecten waar ik aan meewerk? Ik zet mijn schouders onder alles wat op mijn bord komt.
- Waarom ben je architect geworden? Als kind was ik al met mijn handen bezig: dingen maken, bouwen. De overstap naar gebouwen leek me later wel logisch.
- Uitlaatklep? Lopen, fietsen, Rallyclub Mieve, een pintje drinken met de maten.
- Eten? Ik ben een omnivoor en sta open voor alles. Een wekelijkse frietdag is standaard.
- Sterk in? Ik ben iemand die de dingen graag vooruit ziet gaan. Nieuwe dingen testen en mensen aansporen om eens iets anders te proberen, is iets wat mij energie geeft.
- Verliefd op? Ons dochtertje Mille, zoontje Lou, en mijn vrouw Anke. Ook een architect. Al praten we thuis ook over andere dingen, gelukkig.
rafneyens@mamu.be
+32 472 34 49 29
MAMU en ik
Nico en Jeroen, twee niet onopvallende figuren waarvan iedereen wist wat ze in hun mars hadden. Ik kende hen niet persoonlijk omdat ze twee jaar voor mij afstudeerden, maar toevallig belandden we als stagiairs in hetzelfde kantoor. En het klikte onmiddellijk. Nico en Jeroen zetten daarna de stap om een eigen kantoor op te starten en niet veel later kwam de vraag of ik voor hen wilde komen werken. Een vraag waar ik opnieuw ja op zou zeggen!
Stofzuiger en slijpschijf
Wat voor een architect ik ben? Eentje met beide voeten in de realiteit. Menselijk en sociaal. Ik zoom in als het nodig is, maar verlies me niet te snel in details. MAMU wil in de eerste plaats de bouwheer ten dienste staan. Daarin gaan we echt heel ver. Moeten we zelf lampjes indraaien om een project tijdig af te krijgen of nog snel even stofzuigen net voor de opening, dan doen we dat. Jeroen zou standaard een slijpschijf in zijn auto leggen als hij zo een bouwheer kon helpen.
More than hard work
De sfeer bij MAMU is er altijd een geweest van live hard, work hard, party hard. En dat is in de loop der jaren niet veranderd. Het klikt tussen de collega’s en we durven al eens feesten en tequila drinken. Dat plezier mag er ook zijn bij onze opdrachtgevers en uitvoerders, als daar tijd en ruimte voor is. Dat is, onder andere, de ‘more’ in onze bedrijfsnaam.
Jolien in het kort:
- Bouwjaar? 1980
- Bij MAMU sinds? Augustus 2007
- Diploma? Master in architectuur
- Projecten waar ik aan meewerk? Appartementen, kantoren, Automotive, …
- Waarom ben je architect geworden? Omdat de beleving van gebouwen en het inrichten van ruimtes al van in mijn kindertijd een interesse is.
- Uitlaatklep? Vrienden.
- Eten? Sushi.
- Sterk in? Het uitleggen.
- Verliefd op? Mijn man en dochters Robinn en Mia
jolienschraepen@mamu.be
+32 479 42 65 55
Het volledige plaatje doen kloppen
Interieurarchitectuur is een microbe. Het is elke dag een vat vol nieuwe uitdagingen en dat laat je niet zomaar los. Het kriebelde al in mijn studententijd. Het is trouwens op kot dat ik Nico en Jeroen leerde kennen. Toen ze me jaren later vroegen om bij MAMU te beginnen, moest ik niet lang nadenken. De sfeer op kantoor? We zijn méér dan collega’s. We werken hard maar maken ook veel plezier. Feesten doen we ook graag. En samen gaan skiën en het bouwverlof inzetten. Dat plezier straalt af op ons werk.
Voorbij zwart-witdenken
Een echte MAMU-signatuur? Daar zijn we te bescheiden voor. Onze stijl is die van de klant. Het omgekeerde is ook waar: een MAMU-klant is een klant die openstaat voor genereuze architectuur. Duur? In de beperking toont zich de meester. Toch?
4 doorslaggevende factoren
Ik hou van het ontwerpen zelf: van nul starten om dan bij iets heel moois uit te komen. Van bij het begin voelen dat het goed komt. Merken dat de bouwheer mee is met mijn ideeën. Zalig! In mijn werk als interieurarchitect hou ik rekening met 4 factoren: een ontwerp moet mooi en functioneel zijn, en binnen het budget en de vooropgestelde timing afgerond worden. U vindt die 4 ook belangrijk? Welkom!
Inne in het kort:
- Bouwjaar? 1978
- Bij MAMU sinds? Mei 2008
- Diploma? Master in interior design
- Gebouw der gebouwen? Alles van Richard Neutra
- Projecten waar ik aan meewerk? Hotels, woningen, kantoren, …
- Waarom ben je interieurarchitect geworden? Ik tekende al plannen toen ik nog maar 9 was
- Uitlaatklep? Reizen, terrasjes doen, familytime.
- Eten? Alles op de dessertenkaart.
- Sterk in? Meubelontwerp en detaillering.
- Verliefd op? Tim en op dochter Nore en zoon Nias
innehoutmeyers@mamu.be
+32 494 34 49 84
Op zoek naar samenhang
Bij MAMU zit ik niet in een interieurcocon, maar tussen de architecten en dat levert een fijne kruisbestuiving op. Het is ook praktisch. Vraagt een opdrachtgever om een muur te slopen of de indeling van een ruimte grondig te veranderen, dan is dat geen probleem. Bij MAMU hebben we er de mensen en de kennis voor.
Niks is doorsnee
Onze inspiratie halen we van overal. En bij elkaar. Iedereen bij MAMU heeft zijn eigen stijl en visie. Maar toch sluiten die altijd nauw bij elkaar aan. Verdergaan waar anderen stoppen, ook dat is MAMU ten voeten uit. Klanten kunnen bij ons terecht voor een totaalpakket. En we gaan geen vraag uit de weg. Advies over de totaalinrichting van een gebouw, van kelder tot nok? Tot aan de keuze van de kapstok toe? Verwacht geen standaardoplossingen, maar samenhang en een boeiend interieurverhaal.
Kleur bekennen
Ik heb twee liefdes: ruimtelijkheid en dieren. Als ik geen interieurarchitect was geworden, dan zat ik nu allicht in een dierenartsenpraktijk. Straf toch dat ik een architectenbureau beland ben met een hond als mascotte? Geike is een weimaraner en ze hoort er helemaal bij. Zo zie ik ook interieurarchitectuur: wat je toevoegt moet passen bij wat er al is.
Catrice in het kort:
- Bouwjaar? 1981
- Bij MAMU sinds? Augustus 2012
- Diploma? Master in interior design, Master in graphic design
- Projecten waar ik aan meewerk? Horeca, kantoren, kleine verbouwingen
- Waarom ben je interieurarchitect geworden? Na mijn studies grafische en reclamevormgeving, had ik het gevoel dat er een dimensie ontbrak: ruimtelijkheid.
- Uitlaatklep? Bootcamp, film, familie.
- Eten? Zeker geen aardbeien!
- Sterk in? Ditjes en datjes.
- Verliefd op? Mijn man Robin, zoontjes Finn & Jack en huistijger Fonske
catricesmeets@mamu.be
+32 11 36 02 74
Denken in 3D
MAMU was mijn numer één toen ik na enkele jaren ervaring in een Antwerps architectenbureau uitkeek naar een werkplek terug in Limburg. MAMU, zo dacht ik toen, dat is een jong en gedreven team dat gevarieerde projecten ontwerpt. Ik zat helemaal juist! Bijkomend wordt elk dossier afgesloten in vriendschap en met tevreden bouwpartners en bouwheren. Klinkt klef, maar ’t is echt zo.
Van de eerste tot de laatste streep
Ik denk in 3D. Een probleem op een werf ? Een technisch detail? Ik zie het niet plat op papier. Die derde dimensie zit altijd in mijn hoofd. Bij MAMU zet ik vanaf de eerste streep het hele project zelf uit. Niet alleen het uitdenken geeft me voldoening. Het plan ook effectief realiseren en merken dat het dàt wordt wat je van bij het begin dacht en voelde, daar doe ik het voor.
Bijten en kijken
Ik wil overal mijn tanden inzetten: van een autogarage tot een kantorencomplex. Ik kijk en kijk en kijk en heb zo oog voor detail gekweekt. Wat ik daarvan opsteek, vertaal ik op het juiste moment met de juiste twist in een project. In het uwe?
Dieter in het kort:
- Bouwjaar? 1982
- Bij MAMU sinds? Augustus 2014
- Diploma? Master in architectuur
- Gebouw der gebouwen? Ik heb niet echt een uitgesproken voorkeur. Ik sta open voor veel en ben soms meer geïnteresseerd in een bepaald beeld of detail van een gebouw dan in het gehele gebouw.
- Projecten waar ik aan meewerk? Retail, kantoren, appartementen, automotive …
- Waarom ben je architect geworden? Omdat ik graag een job wilde waarbij zowel iets bedacht als iets gerealiseerd moest worden.
- Uitlaatklep? Lopen, zwemmen, rijden met de Vespa en af toe een vleugje jazz of een goed concert.
- Moto? The only way to do great work, is to love what you do. (Steve Jobs)
- Sterk in? Probleemoplossend denken.
- Eigen droomhuis? Een huis in lijn met het Barcelona-paviljoen of het tijdelijke golfclubhuis van Mies Van Der Rohe. Wat me in deze architectuur erg aanspreekt is de combinatie van vlakken en kolommen, de opvulling van de overblijvende openingen met glas, wat sterk afwijkt van het traditionele raam in de gevel, en de eenvoud in de materiaalkeuze.
- Verliefd op? Mijn vrouw Ine en zoontje Ties.
dietergrevendonck@mamu.be
+32 479 28 89 71
Spontaan spelen
De grootste uitdaging als architect zit voor mij in de beleving: een gebouw ontwerpen waarin mensen zich goed voelen en dat iets losmaakt bij die mensen. Architectuur moet leven. Kinderen moeten spontaan spelen op een goed ontworpen trap, om maar iets te zeggen. Bij elk type gebouw is die beleving belangrijk en dat is iets waar Mamu ook op inspeelt. Architectuur moet in functie van de klant staan en niet in functie van de architect die wil tonen wat hij kan. Het is zo belangrijk dat er geluisterd wordt naar de wensen van de klant en dat de architect daarbij een meerwaarde kan creëren.
Mannelijk gehalte
De voorlopig vreemdste vraag kreeg ik van Jolien tijdens mijn sollicitatie gesprek: hoe groot is jouw mannelijk gehalte? Toen begreep ik totaal niet waarom die vraag gesteld werd, maar na een tijdje op kantoor is het duidelijk. Je moet hier niet flauw doen, maar je mannetje staan. Op die mentaliteit draait Mamu en dat is iets waar iedereen hier zich in kan vinden. Wij lachen, wij doen onnozel, maar we leveren ook af. Toch ook geen onbelangrijk detail.
Flexibele sushi
Mijn werkdagen bij Mamu zijn heel divers. Soms sta ik drie dagen na elkaar ergens op een werf, om op andere momenten een week op kantoor te zitten. De manier van werken en het contact met onze klanten is heel flexibel. Iedereen moet tevreden blijven, dat is het voornaamste. Behalve als er sushi besteld wordt voor de lunch, dan is het ieder voor zich en moet je snel zijn om je favoriete stukje te stekken. Maar dat is dan ook weer begrijpelijk.
Veerle in het kort:
- Bouwjaar? 1985
- Diploma? Master in architectuur en postgraduaat in duurzaam bouwen met een lange titel
- Bij MAMU sinds? Augustus 2016.
- Gebouw der gebouwen? City of Arts en Science van Calatrava in Valencia, architectuur die inspeelt op de beleving. Projecten waar ik aan mee- werk? Appartementen en hotels.
- Waarom ben je architect geworden? Twee woorden: creativiteit en uitdaging. En nog vier woorden: nooit iets anders gewild.
- Uitlaatklep? Liefdevol ruziën met mijn vriend, tennissen en rondhangen met vrienden. Zonder de ruzie dan.
- Eten? Sushi.
- Sterk in? Ik ben flexibel en leergierig. Iets niet weten, daar kan ik niet tegen.
- Verliefd op? Reizen en mijn kat Yuma. Van Uma Thurman, maar dan met Y. En mijn vriend Tom en dochtertjes Lis en Jule, maar is dat niet heel cliché?
veerlehenckaerts@mamu.be
+32 472 94 94 20
Nergens beter dan thuis
De manier waarop MaMu zich profileert naar de buitenwereld toe sprong me in het oog. En deed me solliciteren bij hen. Ik was op zoek naar een jong en dynamisch bureau waarin grote, verschillende projecten aan bod komen. En ik werd met open armen ontvangen. Mijn werkplek is een team waarin ik me thuis kan voelen.
Next level
Ik zie een grote uitdaging in sociale woningbouw en bij MaMu richten we ons daar ook steeds meer op. Het is een soort architectuur waar je met zo weinig mogelijk ingrepen een zo goed mogelijk resultaat moet halen. Ik zou graag ook een bejaardentehuis of zorggroepswoning ontwerpen, dat zou next level zijn van wat ik nu aan het doen ben. Daar hangt ook dat idee aan vast van de wereld te verbeteren, ik wil graag zo bekwaam mogelijk worden in wat ik doe.
Werk en leven
Bij MaMu wordt alles gevierd en ongeveer elke maand is er iemand jarig. Dat bewijst dat naast het werk ook het leven belangrijk is. Die ingesteldheid maakt ons een erg joviaal bureau, vind ik. En dat vertaalt zich ook naar de relatie met onze klanten. Zij vertellen een verhaal en het is onze taak om dat verhaal uit te schrijven en tastbaar te maken. Die kortsluiting tussen wat de klant verwacht en hoe wij daarop inspelen is erg boeiend. De manier waarop mensen zich openstellen voor een ontwerp zegt veel over hen. De belangrijkste vraag is dan ook niet wat je in je huis wilt, maar hoe je leeft.
Senne in het kort:
- Bouwjaar? 1994
- Diploma? Master in architectuur
- Bij MAMU sinds? Augustus 2018
- Gebouw der gebouwen? Social housing Studio Ripoltison. Een sociaal woningproject waar met een conceptuele benadering gezocht wordt naar woonkwaliteit.
- Waarom ben je architect geworden? Ik werk graag naar iets toe, maar ik wil ook vooral op mijn manier een steentje bijdragen aan de maatschappij. Beter maken wat we hebben.
- Eten? Alles uit de Aziatische keuken.
- Uitlaatklep? Koken en muziek luisteren, disco bij voorkeur.
- Sterk in? Ik beschouw mezelf als een teamspeler, enthousiast en positief ingesteld.
- Verliefd op? Mijn vriendin Olivia, maar ook op het vak en op reizen.
sennegeunens@mamu.be
+32 495 40 31 66
Hoe het soms kan lopen…
“Plan maar niet teveel, externe factoren heb je niet in de hand.” Tijdens mijn architectuurstage was al snel duidelijk dat ik geen bureaupersoon ben. De stap naar de wereld van de uitvoering zorgde voor een welgekomen zielsrust, hoewel dit initieel meer een ‘coïncidence de parcours’ was. Toch keerde ik na 5 jaar terug naar de ontwerptafel. De feeling die ik heb meegekregen bij bouwbedrijven is een meerwaarde om ‘het belangrijke’ van ‘het futiele’ te onderscheiden, iets wat tijdens werfvergaderingen voor een verademing kan zorgen.
Laten we maar normaal doen…
“Ik ben niet op zoek naar mensen die vanuit de hoogte kijken” Een team vormen met ego’s is als een fiets zonder wielen. MaMu bestaat uit een backup van diverse persoonlijkheden; bereidwillig om samen vooruit te komen. Er heerst een bepaalde vrijheid die je met het nodige respect en verantwoordelijkheid moet opnemen. Dit gecombineerd met de teamgeest maakt dat je bij MaMu met alle projecten terecht kan en waar ieder zijn kwaliteiten ten volste kan benutten. Een groep normale mensen die samen het normale overstijgen.
Iemand aanvaarden is het mooiste wat je kan doen…
“Focus on your goal, but stay flexible in the approach.” Ik ben ‘via via’ in de MaMu familie gerold en hoewel ik dit werk initieel meer als een tussentijdse oplossing zag, zie ik het nu eerder als een vast gegeven. MaMu; mijn voorbeeld van serendipiteit. Hoewel mijn ‘familieleden’ nog niet altijd mijn kwalitatieve grappen kunnen onderscheiden van serieuze opmerkingen maakt dit juist van elke werkdag een dag vol gelach. Ze aanvaarden ieders visie en passie en geven mekaar ruimte om deze uit te voeren: van fietsen en yoga tot folkloredansen en kantklossen.
Pim in het kort: 1 m 81 cm indien niet te warm gewassen
- Bouwjaar? 1990
- Bij MAMU sinds? In gedachte altijd al geweest maar fysiek pas sinds lente 2020
- Diploma? Master in de Architectuur & Master in the Art of Worldly Wisdom (University of Oxford)
- Gebouw der gebouwen? Zonder enige twijfel CSH 22, The Stahl House.
- Eigen droomhuis? Een bungalow in de wolken met een katapult als oprit.
- Projecten waar ik aan meewerk? Uitvoeringsprojecten van vastgoed makelaars.
- Waarom ben je architect geworden? Het mooie aan ‘architect zijn’ is dat het één van de weinige beroepen is waar je fysiek resultaat ziet van je werk. Het vervelende aan ‘architect zijn’ is als het mooie niet mooi blijkt te zijn.
- Uitlaatklep? Mijn vliegend tapijt nemen en al de ballast op de aarde achter laten.
- Motto? ‘Vroeg in bed, is het begin van de pret’
- Heb je een favoriet materiaal, favoriete kleur, vorm? Staal, donkerblauw, cirkel (het blijft je misleiden waar het begint)
- Eten? Ik eet alles graag buiten de dingen die ik niet lekker vind.
- Sterk in? Een stap terugzetten en de situatie bekijken vanop een realistische en nuchtere afstand.
- Verliefd op? De vrouw van mijn leven. De vrienden in mijn leven.
pimjacobs@mamu.be
+32 499 17 81 71
They got you’re back
Al snel werd duidelijk dat ze bij MAMU verder gaan dan wat je verwacht van een architectenbureau. Moest er iets je dwarszitten of heb je een probleem? Bij MAMU staat er altijd iemand klaar om naar je te luisteren en om samen naar een oplossing te zoeken. Dat maakt het heel fijn om elke dag te gaan werken en het is iets wat ik sowieso zocht in een werkomgeving.
Voor iedereen toegankelijk
Tijdens mijn studie heeft de focus verschillende keren op universeel ontwerpen gelegen. Ik geloof erin dat elk ontwerp universeel kan zijn en nog steeds mooi. Dit vraagt soms dat tikkeltje méér bij je zoektocht naar het passende ontwerp maar ik hoop dat ik daar samen met MAMU achteraan kan gaan, architectuur is dan ook waar dit proces start en interieur kan het geheel samenbinden.
Immig in het kort:
- Bouwjaar? 1999
- Bij MAMU sinds? Maart 2022
- Diploma? Master interieurarchitectuur
- Gebouw der gebouwen? Eén specifiek gebouw kan ik niet kiezen. Ik ben iemand die veel types gebouwen graag ziet maar liefst van al hebben ze karakter. Dat vind ik het meest terug in renovatieprojecten, zoals een oud gebouw waar op een respectvolle manier een nieuw leven ingeblazen wordt.
- Waarom ben je interieurarchitect geworden? Sinds kindsaf aan heeft mijn vader me een 3D-tekenprogramma leren kennen en al snel vond ik het fascinerend om ontwerpen uit te tekenen. Nu vind ik het geweldig om een interieur uit te tekenen en tot in detail uit te werken.
- Uitlaatklep? Fitnessen, ballet en eens goed gaan eten met vrienden of familie
- Sterk in? Naar mensen luisteren en aanvoelen wat zij graag willen
- Eten? Alles met pasta kan mij wel smaken, de Italiaanse keuken is mijn favoriet!
- Verliefd op? Mijn vriend Cédérique en mijn hond Aki
Goed gevoel…
Bij MaMu is het thuiskomen in een warm en tof team en is het een plezier om naar het werk te gaan. De aandacht en steun voor elkaar werkt motiverend en draagt bij tot de prachtige resultaten en inovatieve realisaties. Dit alles wordt alleen maar versterkt door de familiale sfeer die ons ook buiten de werkuren samenbrengt.
Architect zijn…
Het boeiende aan de job is een bouwproces opvolgen van A tot Z, van het ontwerp en de besprekingen met klanten tot de controle op de uitvoering. Een variërende mix waardoor je de ene dag achter een bureau zit en de andere dag uw werfschoenen kunt aantrekken om op de werf een gebouw tot zijn recht te zien komen. Bij MaMu krijgt iedereen de kans om het volledige proces te doorlopen en bij te leren.
Pieter in het kort:
- Bouwjaar? 1990
- Bij MAMU sinds? Augustus 2022: onthaald door het MaMu-team met een tocht door Haspengouw in authentieke Citroën 2PK’s.
- Diploma? Master in de Architectuur
- Gebouw der gebouwen? Kolumba in Keulen en de Therme in Vals van architect Peter Zumthor. De manier waarop er gewerkt is met de lichten, zichten, ruimtelijkheid, omgeving en detaillering is in al zijn ontwerpen geslaagd en adembenemend. Dit werkt voor mij inspirerend om op verder te bouwen en na te streven in mijn projecten.
- Eigen droomhuis? Een rijhuis in Hasselt waarvan de verbouwingswerken starten in de zomer van 2023.
- Projecten waar ik aan meewerk? Projectontwikkeling (woningen, appartementen,…) en automotive. Sta altijd klaar voor een nieuwe uitdaging!
- Waarom ben je architect geworden? In een brief uit het lager onderwijs aan mezelf staat geschreven dat ik later architect wilde worden. Dit is nooit veranderd.
- Uitlaatklep? Gaan eten, reizen, sporten en feesten met vrienden of familie.
- Motto? Start where you are. Use what you have. Do what you can. (Arthur Ashe)
- Eten? Pizza, Pasta en nog zoveel meer…
- Sterk in? Een hulpvaardige teamspeler met een luisterend oor die situaties rustig en doordacht benadert.
- Verliefd op? Pieter is aan het typen…
pietervanheers@mamu.be
+32 495 82 82 69